Vi levererar riktiga aluminiumbåtar.

 

Masterbåtarna är kända för att leverera en riktiga aluminiumbåtar, kraftiga, oömma och i det närmsta underhållsfria. MasterBoats har funnits på den svenska marknaden sedan 2001 med över 700 levererade båtar. 

MasterBoats har tagit fram ett modellprogram av riktiga aluminiumbåtar. De är stryktåliga, oömma, tål påfrestningar och är tillverkade till 100% i aluminium. Våra båtar passar bra för såväl yrkesanvändning, transport som vid fritidsaktiviteter i, på och vid vatten. Låg skrovvinkel ger snabb utplaning. Praktisk design med smarta lösningar och robusta uppbyggnad som formsprutade (PUR-skum) skrov som dessutom är tre till fem millimeter tjocka. Väl tilltagen praktisk och lättåtkomlig förvaring i både för och akter. Riktiga aluminiumbåtar helt enkelt.

I början av 90-talet började Admiralty Shipyards bygga mindre aluminiumbåtar under namnet Master. Tack vare den robusta konstruktionen, sjövärdighet och mångsidiga användning av modellerna blev de mycket populära hos räddningstjänster och andra professionella användare. Idag säljs och marknadsförs Master till en rad länder i norra Europa. I Sverige finns det över 700 nöjda Masterbåtsägare. MasterBoats Aluminiumbåtar är alternativet för dig som vill ha en båt som kan användas året runt. Med en konstruktion som passar både den professionella användaren som arbets- eller dykbåt såväl som till fisketuren eller utflykten med familjen. En riktig aluminiumbåt som verkligen är oöm och tål en hårdare smäll i bryggan när olyckan är framme eller att dras upp på klippan i havsbandet vid utflykten. Alla båtar har ett helsvetsat grabbräcke runt om vilket man säkert surrar lasten under transporten eller tryggt att bara att hålla i sig. Kort sagt en båt som tål att användas år efter år med minimalt underhåll. En riktig aluminiumbåt helt enkelt.

Masterbåtarna är lättdrivna och kräver färre hästkrafter för att plana och nå maxfart, vilket i sin tur ger god bränsleekonomi. Detta kan många nöjda Masterbåtägare vittna om efter flera års användning och erfarenhet. Många av våra nöjda kunder väljer därför en Masterbåt vid byte och uppgradering. Trots den låga skrovvinkeln klarar båtarna även högre sjö. Alla båtar är CE-klassade i klass C och D. Masterbåtar finns i storlekarna från 4,1 till 6,5 meter och är tillverkade i saltvattenbeständig marinaluminium av högsta tänkbara kvalitet (AlMg4.5). Helsvetsade både in- och utvändigt för bästa hållbarhet. Skrovtjockleken varierar mellan tre (3) och fem (5) millimeter med extra förstärkningar på utsatta ställen. Båtarna kräver alltså minimalt med underhåll och levereras dessutom med hela sju (7) års skrovgaranti. Master tål att jämföras som den riktiga aluminiumbåt den är.